There was an error in this gadget

Wednesday, July 14, 2010

Alhamdulillah..


ngah kt tempat keje td, aku dpt sms dr ayah aku..die kate surat SPA da smapi da..pergh,bersyukur sgt2..akhirnya dpt da surat 2..so,bile smpai je umah,aku trus la belek2 surat 2..fuh,bny gak mende nk setelkan ni...tp nsb baek la member2 aku ade wat group kt fb n bg arahan or steps ape yg perlu disetelkan..

ape je yg ade dlm sampul surat 2?..ha,mcm2 ada..ade surat setuju tawaran lantikan, ade medical checkup, ade surat akuan sumpah...berdasarkan perbincangan yg serius dlm fb,ade beberapa step yg aku kene wat sebelum menerima surat posting...tp sue steps je lah..hehe..

1. phtostat surat tawaran dan hantar ke phrmacy board
2. isi dan hantar surat terima tawaran lantikan ke SPA

ha,bile due mende ni da setel, aku kene la wat akuan sumpah kt mahkamah ngan wat medical checkup sebab mende2 ni penting time register nnt..pasni kene tggu la plak surat posting plak...kt mane la kau kene cmpak ni...huhu..hrp2 jgn la posting jauh2..pening nk mikir nnt..

fuh, bile dpt je surat 2 td, ase berbaloi sgt pnat lelah aku slame ni...4 taun mentelaah dan bergelumang ngan buku n notes2 sume,at last ini hasil yg aku dpt...thanx kt parens aku yg sentiasa mendoakan kejayaan aku..dan jugak memberi fulus dr mase ke mase..hehe..x lupe kepada pensyarah yg x jemu mncurahkan ilmu..dan yg plg aku x lupe,kepade sume kengkawan yg mewarnai hidup aku sepanjang aku ade kt USM...aku xkan lupe korang sume...

da nk keje da pon..bermula lah satu lg perjalanan baru dlm idup aku..alhamdulillah bile keje aku terjamin..permulaan perjalanan yg gembira...tp aku kene waspada sebab beribu jalan berliku yg aku kene tempuhi pasni..semoga aku tabah dalam menghadapi semua dugaan 2..dan semoga ALLAH akan sentiasa memudahkan urusan hidup aku di dunia dan di akhirat...amin...

2 comments:

  1. weh..case study 4th year mmg mencabar akal fikiran aku da.. 1 jam rase cm stgh hari..otak gile pnt berfikir..byk bnda rupanya ak xingat..ni la kesan klo study utk exam..huhuhu..

    ReplyDelete
  2. hehe..bese r 2..2 baru satu,ade berpuluh dlm manual 2..nex sem ade lg 2..ha..hehe..

    ReplyDelete