There was an error in this gadget

Saturday, March 20, 2010

idup di kelantan

cukup da 4 mggu clerkship kat kelantan....macam2 da yg aku lalui, ade yg best, yg x best, yg tah pape..haha..ape yg aku tau, aku semakin memahami tugas seorang ahli farmasi...tp 2 la, ape yg aku dapat time belajar mmg langsung x same ngan ape yg ade kat hospital..sppose farmasi kene aware ngan sume pharmaceutical care issue yg brlaku kat dlm wad..tp ni sorang farmasi pon aku x jmpe spanjang aku g wad..apekedehal..tp depends kat hospital gak kot..sbb time kat GH Penang,ade je farmasi yg masuk wad n bg bedside counselling..hurm..ape la usm ni..da la gune unit of use..sppose gunela unit of dose...lg effective kan..dan hasilnye, terlalu bny medication error brlaku dlm wad..lg2 wad pediatric yg aku masuk las week..cam ape tah..huhu...xkesahla..yg penting aku dpt wat tanggunggjawab aku..haha..