There was an error in this gadget

Saturday, August 29, 2009

~ PharmEx 2009 ~



alhamdulillah... berjaya jga laksanakan projek pameran ni setelah mlalui pelbagai masalah...
Sory bos (dd) lmbat sket update sal pharmex ni.. tenet tidak mngizinkan....

Hurm, x tau la nk tulis apa ni.... Firstly, nk thanks dulu kat suma yg terlibatkan dlm mnjayakan projek pameran ni... tanpa korang suma x mungkin dapat merealisasikan projek ni.... (kredit wat ajk2 yg terlibat, MT ( azim, paen, qid,fani, halida) , n lecturer2 serta pihak yg memberi sumbgan kepada kami)

PharmEX (pameran kesihatan)11-15 0gos 2009 dr 9 pg- 5.00 ptg ... leh kata setiap tahun dh jd aktiviti persatuan. Aktiviti2 pun lebih kurang je, pemeriksaan kesihatan, pameran n kuiz... mungkin kna lebih kreatif agknya.. Stp tahun bhg pemeriksaan kesihatan menjadi tumpuan utama..hehe thun ni ada ayam hensem (ayam brittle namanya) n love bird.. Rmai org kagum betul dgn ayam tu... Mungkin sebab jambulnya kot...

mula sekali, malam 10 hb ogos, 8.30 mlm ktaorg suma turun mnyiapkan tapak pameran.... Kecoh suma bahagian mnyiapkan bahan msing2... bersungguh2 sumanya... kalo x caya tgk la gmbar ni




byk lg gmbar. tp x larat lak nk upload byk2 ni.... dlm kul 12 mlm jga la bru blik....then, pg 11 ogos 10.00 pg ,

perasmian pharmex pun diadakan sekali dgn pharmatrade la. Prof.Izham yg rasmikan projek kami ni.. Thanks kepada suma lecturer yg sudi hadir...


rasanya cam malas nk tulis byk2..so kta tgk je la gambar2 kat bwh ni ek....rmai juga yg dtg kat pameran ni.. kecoh kalo budak2 sekolah yg dtg....



ayam hensem(brittle)







lupa lak, thanks kat suma yg berjaga malam tdo kat tapak pameran tu, nk tlg pun x mampu rsnya... ( kredit kat dak2 laki la) last but not least... ni gambar MT.. sekian.... terima kasih suma

Friday, August 14, 2009

Futsal la plak..apekedehal!!hehe..




ha,kali ni aku nak menyemai budaya bersukan kat dak2 farmasi..baru la badan sihat otak cergas...mak mentua pon kagum!!!hehe..idea untuk wat pertandingan futsal ni datang time melepak kat khaleel..las2 aku suro juki jadi pengarah projek..dengan bantuan rakan2 bola,akhirnya pertandingan ni jadi kenyataan..tanggal 2 ogos,sume berjalan agak lancar..walaupun ujan lebat,nasib baik la kejap je..huhu..objektif pertandingan ni ialah untuk menggalakkan sume orang bersukan,xkire batch,kaum,gaya hidup..anand pon maen pe..kagum aku!!hehe...so,yang menang ke kalah ke sume dapat adiah..walaupun ade sedikit rasa tidak puas ati di kalangan peserta yangbertanding, aku harap semuanya epi belaka...pasni nak wat game pe plak ek..congkak kot..layan!!!!!

aktiviti pertama..hehe

selamat memasuiki sidang baru..ha,harap semua exco persatuan akan terus komited ngan kerja masing2...kalau korang tak komited,aku plak yang penat nanti..haha..so,aktiviti pertama yang dijalankan ialah hari asimilasi untuk bebudak 1st year...ape la,tiap2 taun mesti nak buat..da tiap2 taun ade ist year kan,terpaksa lah buat..kang merajuk plak dak 1st year ni..hehe..dan aktiviti ini telah berjaya dihandle oleh beng zhong.exco hubungan luar..,.tahniah aku ucapkan kat mamat ni sebab berjaya menjalankan aktiviti dengan success nye...dari ice breaking, explorace, sampai lah ke majlis penutup,sume berjalan dengan lancar...setakat masalh2 sket tu bese la...konsert search pon ade masalah..apekedehal!!!hehe...harap sume dak2 1st year happy dengan sume aktiviti yang telah dirancangkan untuk mereka..dan sentiasalah rapat ngan senior sebab tanpa senior,korang takkan bergelar junior...er,btol la kan..haha...k lah,tggu plak ape aktiviti seterusnya..hehe...

mengemas bilik persatuan!!!

ape nak jadi ngan bilik persatuan nie..huhu...bersepah gile..dah macam setor da aku tengok...so,kitorang pon bertungkus lumus bekerjasama untuk membersihkan bilik persatuan..bukan apa,nak tunggu bilik baru tah generasi ke berapa baru dapat..huhu...banyak gak barang pra sejarah yang kitorang buang...gambar2 taun bila tah..kitorang tak nak pikir banyak,apa2 yang rasa x perlu memang ke tong sampah la jawabnya..hehe..abes je mengemas bilik,kena kemas barang yang untuk dibuang pulak..tak kan nak tinggal kat situ je plak kan..huhu..ponat giler cakap lu..tuhan je la tau..selepas bermandi peluh,hasilnya pon dinikmati bersama..haha..memang kemas lah..tahap leh buat bilik lah..hehe...

Tuesday, August 11, 2009

Yeay!!!buat baju!!!

baju batik lagi ke?...ha,xnak baju batik da..
kali ni aku arahkan persatuan wat baju korporat..hahaha..best r sket..kalau baju batik cam xleh nak pakai selalu la..so,sume pon setuju untuk wat baju korporat...mule la dok pikir nak letak warna apa kat baju kitorang tu..hitam lah, kelabu lah, kuning lah..last2,mem besar (Hani..haha,jgn mare haa) nak warna merah putih..ok la 2..lawa gak..pas2 taruk nama ngan lambang persatuan..siap..sorang kena RM 65...bayar sendiri haaa..x guna duet persatuan pon..hehe..nak tgk ke baju ktorang camne?ha..tengok la..hehe..

Yeay!!!buat baju!!!

PlaNNInG!!!!!!!!!!!!!

ha..
pas kene lantik,kena la buat kerja..xkan nak duduk goyang kaki plak..Lu pikir la sendiri!!..hehe...disebabkan perlantikan kami terlalu awal,pihak HEP x bagi wat ape2 program pon lagi..nak suruh abeskan dulu aktiviti2 sidang lepas..so,xtau la nak wat ape..kitorang pon amek keputusan untuk merancang apa yang hendak dibuat bila bukak sem nanti...macam2 la yang dirancang dengan harapan semua yang dirancang akan menjadi kenyataan..chewahhh!!...perkara paling awal pasal JPA...kitorang nak pastikan yang JPA kali ni dapat awal..ni asek masuk lambat je...agak2 berjaya x masuk awal?jeng...jeng....hahaha..

Monday, August 10, 2009

PERLANTIKAN ORANG-ORANG BARU

assalamualaikum semua kawan-kawan di luar sana..
haha...jz wan 2 make this blog too informal..baru la syok..ni x,asek skema je..pokok pon boleh mati la..apedehal!!..hehe...so,aktiviti pertama yang terjadi kat persatuan sesi 09/10 ialah pemilihan ahli2 baru..terpaksa dilakukan awal giler kerana 4th yr terpaksa berpindah tempat belajar ke Kampus Kubang Kerian di Kelantan....AGm yang diadakan pertama kalinya di DUP telah dihadiri dengan ramai sekali..huhu...undian berlaku dengan amannya..dan yang x boleh blah ialah semua calon kena berkempen...haha..aku yang da menang tanpe bertanding pon kena kempen gak...lantaklah,maen balun je cakap..haha...ni sara punye pasal..(jangan mare haa sara)..so,AGM pon abes lebih kurang kul 11 lby...dan pemenangnye ialah....check this ouuttttt!!!!!!!!

YDP : Mohd Naquiddin Mohd Amin
NYDP1 : Hani Majdina
NYDP2 : Lim Su Ee
SU agung : Murshida Ibrahim
Bendahari : Hazlina
SU kerja : Wong
Exco Akademik :Muslihah Rafli
Exco Sukan : Muhammad Adeeb
Exco Hubungan Luar : Chan Beng Zhong
Exco Kebajikan : Syafiq
Exco Penerbitan : Wong siau Chiau
Exco Ekonomi : Ammar B. Kamar
Class rap 4th year : Wong Chung Ern